Platforma nationala de informare despre vaccinarea COVID-19


Structura anului scolar 2019 - 2020
GHIDUL CANDIDATULUI 2019 - 2020

Anunt burse vara - Anunt corigente 2018 - 2019


SEDINTE COMPLETARE OPTIUNI CLASA a VIII-a


Locuri libere invatamant profesional
Informatii utile
Reuniune de proiect: Scoala Padre Pino Puglisi, Palermo , Italia

 

Şcoala cu  clasele I-VIII “Antonie Voda” Popesti, com. Brazi, jud. Prahova a participat, în perioada 16-20 mai 2011 la cea de-a treia întâlnire de proiect Comenius cu titlul: "For a Life without Junk Food", desfăşurată la Scoala “Padre Pino Puglisi” în localitatea Palermo din Italia, proiect finantat de Comisia Europeană.

 

Celor patru cadre didactice prahovene  li s-au alăturat  profesori si elevi din şcolile partenere din Varna - Bulgaria; Varsovia -Polonia; Niskar -  Turcia; profesorii şi elevii şcolii gazdă, precum si parintii acestora. 

 

Scopul reuniunii a fost acela de a face schimb de informaţii legate de modul în care fiecare şcoală derulează activităţile proiectului, de a face schimb de produse realizate de elevi, de a împărtăşi experienţa punerii în practică a unor  activitati de către şcoala gazdă, de a pregati chestionare pentru elevi, de a organiza  următoarea reuniune. S-au stabilit, de asemenea, de comun acord,  contribuţia la activităţi a  fiecărei ţări partenere, precum şi temele care vor sta la baza următoarei reuniuni de proiect ce se va desfăşura în perioada 03-07 octombrie 2011, la Varsovia, in Polonia.

 

Programul reuniunii a fost foarte încarcat, gazdele reuşind să îmbine foarte bine activităţile din cadrul proiectului, care s-au desfăşurat în şcoală, cu alte activităţi care au vizat o mai buna cunoaştere a regiunii, a tradiţiilor şi obiceiurilor locale.   

 

Pe langa vizitarea şcolii şi a localităţii, în şcoala gazdă s-au desfăşurat workshopuri interesante, în strânsă legătură cu scopul proiectului, şi anume, acela de a îmbunătăţi stilul de viata si de mancare al elevilor si chiar al parintilor.

 

Au fost abordate probleme legate de alimentatia sanatoasa, dar si de obiceiuri alimentare ale gazdelor, acestea fiind nu numai prezentate in materiale power-point dar si oferite spre degustare participantilor la reuniune, activitate desfasurata cu sprijinul Asociatiei Agricultorilor din Sicilia.

 

Nu au lipsit schimburile culturale, prin prezentarea  unor materiale power-point ale ţărilor participante, precum şi a unor interesante programe artistice reprezentative fiecărei ţări.

 

Uimitoarele noastre gazde au organizat o seară de socializare la care au participat toate cadrele didactice de la şcoala din Palermo, precum şi autorităţi locale.A fost o experienţă utila şi sperăm ca următoarea reuniune de proiect să fie la fel de frumoasă şi interesantă.


Director, Prof. Popescu Stela